Saturday, December 8, 2012

Cara sambut taun baru 7dec2012

Haaiihhh...dah sehari dah berlalu dinner+christmast event anjurn compny aku...ah,aku bkn nk smbut christmast pon, dtg sbb just aggp ni nak sronok2 and more to gathering with other staff of all mlaysia. Bende tu buat smlm, ari jumaat mlm dkt redbox sunway...xtau np HR aku pilih kat tmpt tu...tau la dkt umah dia.grrr... Nak ckp sronok tu, xd la sronok sgt.sbb xd xtiviti lain pon.just karaoke and sesi tukar hadiah, that's it. Mula tu time nak pi ctu, aku xtau nak naik ape...aku pk just naik lrt je,then amik bas pi sunway. Edward, executive IT nk follow aku amik public transport mule2 sbb just kitorg berdua je yg stay kat opis. CEO ngn internal auditor dr filipina ade tp xkn nak naik ngn dorg kan...segan la org xajak. Pastu x lame tu kit, area manager KL, ajak naik kete dia, so ok la kan.xd la nk kopak duit naik lrt bas bagai. Ghupe-ghupenye si ceo ngn internal auditor tu pon join skali naik kete...si michael pon folo.dah berimpit 4org kat blkg tu.berimpit ngn ceo lak tu.hahahhahaha...lawak tol.

Sampai sane, tepat pukul 7.45. Mmg dlm jadual, party start pukul 7.45....smpy2 je, amik mknn trus mkn.hehehe...tp kenyang.so amik cket je la...mne taknye...pukul 11pg sblm solat jumaat aku da mkn bihun, tgahari pas smayang nazi blanje nandos. Ptg IT manager blanje pizza papajohn...keje mmg makan je.tu yg kat redbox aku just mkn kuih2 n kek, yg lain aku just amik pasta, lamb, n sotong je...xmkn byk pon.

Mula2 air yg kitorg order ice lemon tea ngn oren, last2 org filipina ni order arak.adoi, siap offer kat aku lagi...sabo je.pstu time bergambar ade la botol arak dpan aku.so klu korg tgk ade gmbr arak kat gmbr aku, bukan aku minum ye....

Time event tu, dorg asik kenekan aku ngn intan je...hahahaha...lawak tol. tp seb baik intan sporting wp dia da bertunang...kitorg bdua plan nak nyanyi lagu marc antony 'i want to spend my life time loving u' mula2, tp 2org filipina giler prasan mcm dia plak yg bayo sume2, so dorg je la asik nyanyi. Lagu2 kitorg dah siap pilih, tp dia asik skip2 je lagu kitorg, smate2 dorg nak nyanyi, nyampah lak aku.

Yang bengang aku xdpt adiah hp...aaarrghhh...si rey-an yg dpt.adoi ruginyeee...aku dpt adiah termous yg bole bwk jalan tu,mmg aku dah lme nak yg mcm tu tp mahal.tetibe dpt lak adiah tu, Alhamdulillah....time sesi bukak2 adiah tu, aku kuar sbb malu,..hehehe...ye la,mula2 dorg xbukak pon adiah,just lucky draw n bagi je la adiah kan.,tetibe dorg nak bukak. aku bla la cabut dari ctu,...dok kat luar.hahaha...malu sbb adiah aku murah.patotnye minimum harge rm15 tp aku bli rm10.hehehehe..upenye intan ckp ramai lagi yang adiah lg teruk dr aku.huhu...

Balik tu, mmber amik...intan pon ikot skali kitorg....seb baik la dia nak amik, klu x, aku naik teksi mmg mati la nak bayar mahal....hahaha...ape2 pon aku suke kerje kat cni.arap2 byk lagi bnefit aku dpt...and doa2 smoga  aku dpt byk pelajaran n pgalaman kje kat cni,paling pntg dpt improve kan bi aku n master dlm finance n akaun ni....amin....

Wednesday, November 28, 2012

WAJAH terbaru Pudu Raya

Ni kaunter tiket wajah baru...lengang kan...beza giler ngn dulu...cer tgk gmbr kat bawah...
Pagi ni aku sarapan nasi lemak kat plaza rakyat...kat foodcourt! sje sarapan kt ctu sbb smpy awal td pukul 8.10...dtg opis awal pon,bkn bole masuk...xd kunci.admin pon dtg kul9, tu yg sggah jap kat puduraye.hehe...tp yg penting nsik lmak xsedap!! arghh rugi rm3 aku.... Wp xsedap,tp mkn punye mkn tetibe dtg satu bnde menyinggah ke otak aku.tetibe aku tringat sume knangan2 manis pahit aku kat puduraye ni....isk isk...sbnrnye aku ngn puduraye dah sebati...wah gittew.. Xd la, aku sbnrnye sblm puduraye ni dah moden mcm ni, aku dah pnh pegi...klu di kira mgkin dah lebih 100kali aku ke cni...xd ape istimewa pon kat cni.tp yg istimewa knangan tu ler...esp kenangan aku ngn ayah aku.

Sprti yg korg tau,puduraye ni kan tmpt perhentian bas.dulu time aku kecik, ayah aku slalu bwk aku pi KL....kdg2 berdua,kdg2 ngn mak n adik aku.kitorg naik bas je...dulu hdp kitorg xd la mcm skang ni.dulu pi KL naik bas je.tp skang Alhamdulillah la bole naik kete dah....

Aku ingat lagi, ade 1 time tu, aku ngn ayah aku tgh tggu bas nak balik sabak...dsbbkan bas tu lame lagi, kitorg jalan2 la kat dlm pudu tu...time tu pudu tu wajah lame.dlm tu byk kdai...kitorg jalan2 la.aku nak kaset raihan.time tu pd kitorg,kaset tu bole di anggap mahal la wp rm18.ayah aku mcm xnk beli tp sbb kesian kat aku,dia bli gak...tu 1st time aku memiliki kaset raihan yg selame ni aku idamkan.ori lagi....and bnde tu bli kat pudu...klu xsilap,tu taun 96-97...lame kan?hehe...

And aku tringat gak bile aku da dok Pahang,diploma lagi...time tu pudu still blom renovate.bile aku nak tggu bas nak ke sabak,aku akan lepak kat satu sudut kat tepi tangge hujung skali.kat ctu,xd org lalu lalang.yg ade pon,dorg yg bekerja kat tgkat ats je...like pjabat pos dll. so aku rase slamat kt ctu...klu mls nak bwk beg kehulu kehilir,aku just letak ctu beg aku...mmg xilang.xd org prasan...n kat pudu dulu ade dunkin donat.aku slalu bli n mkn sorg2 kat sudut tu...

Kat pudu ni kite bole tgk pelbagai ragam org.ade 1day,aku tgk satu anak branak ni...bapak n anak pompuan.dari pakaian and care dorg,kite bole tau dorg org susah...aku tgk dorg mcm xtentu arah,maybe cari platform,then agaknye bile ayah dia stress dia tgking anak pompuan dia dpn2 org ramai dgn suara yg kuat.kesian anak dia...anak dia dlm belasan taun kot aku rse..

And aku pnh gak tgk mayat dpn mata aku,sorg laki terbaring dpn pintu tandas.bile aku tnye org kat ctu,laki tu mati knp,org tu ckp sbb sakit jantung.bayangkan mati kat dpn toilet kat pudu...time org lalu lalang,time tu aku just pikir prasaan anak n bini dia...so sad.kesian giler...

Dan skarang,pudu dah cantik....xd ape lagi nak dikomplen.just maybe foodcourt.mknn xsedap..hehe...sume dah selesa dgn pudu yg baru.sape yg xsuke kan...tp tu la org kate,wp yg lame tu pahit tp bile dah berlalu,bnde tu jd knangan yg sgt2 berharge utk kite....and tu la yg aku tringat pagi td.tu yg semangat nak update blog pagi2,hahahaha....kdg2 mcm tringin nak patah balik time dulu2.... :)

Byk lagi kesah pudu,tp aku xingat...hehe...ni skadar nak share je...luv u guys!!

p/s: Kepada pemilik gmbr,sori sbb amik gmbr ni....jika anda mahu saya menarik gmbr ni balik, sila email...tq.

Ruang menunggu wajah baru
Tmpat menunggu bas wajah lama
Dulu time pudu yg lame,kaunter tiket sesak hampir setiap ari.tu yg aku slalu xdpt balik.contoh,mcm gmbr ni...


Friday, July 20, 2012

Kesah Pose...part1


Akhirnye di sini jugak aku berpijak...setelah 6bulan tggl kat Gopeng, Perak…5tahun tggl kat Jengka n 6bulan dok kat KL. Lasty, aku kembali ke Sabak semula.hehehe…

Alhamdulillah...dpt gak ari 1st puase ni aku sahur ngan family aku.lame dah xrase cmni…selalu puase kat tmpat org je…ye la…klu ikutkan dah 6taun lebey aku belajar n merantau kat tmpt org, n selame tu la aku puase kat sane.ade la gak mcm balik umah…tp kadang2 je.so taun ni, ingatkan nak puase full kat cni.tu yg malas nak pk pasal keje dulu tu.agagagaga…

Pngalaman pose kat tmpt org ni seronok sbnrnye.mmg la xsame mcm kat umah kite sndiri tp bile kite dah tamat balaja, msti bnde tu jd knangan giler n rase nak patah balik je time tu. Klu ingat balik time aku dok matrix dulu, suasane puase kat sane lain giler ngn kat uitm Jengka . Klu kat matrix gopeng , tmpt tu still mcm terikat lagi.mcm nak kuar just bole smpai pukul 7 or 8 cmtu (aku rase la.muhahaha).lagipon jauh ngn pekan.so kbykn budak just bli mknn berbuka kat bazaar n kafe dlm tu je.so dlm pukul 4ptg, kafe ngn bazaar kompom ramai dah org. so,sape yg lambat tu selalunye nasib la xdpt mknn yg best2. Yg tinggl pun xbyk…ade gak yg bli kat luar,tp tu la, kne balik cepat.klu nak balik lambat, kne la stay up kat mne2.  

Gmbar klas...ngn puan kesayangan aku tp lupe name.haha
Xmcm uitm, student bole pi bukak pose kat mane2 je kat dlm jengka tu.sape yg dok luar untung la….pukul 1-2 mlm bole mkn lagi.yg dok kolej, limit smpai pukul 11je.tp time aku dok kolej dulu, dining bukak smpai pukul 3 ke 4 mcmtu.skang xtau la….lme xmkn kat dlm.lalalala…

Time matrix dulu, geng2 bli mknn bukak pose (tetibe ade geng), si syed tu ler (skang panggil dane..ikot perubahan zaman.tetibe).satu bazaar kitorg round,padahal bli ciput je.haha…pastu siap singgah kafe lagi cari mknn ape yg ade lak.haha…Kdg2 zue, diana, maal, syikin pon ade join gak…sbb bazaar ngn kafe tu dkt je ngn kolej dorg. Slalunye abis je kelas dlm kul4 ke 6 tu mmg trus je la pi bli mknn. Tp klu time dane balik, aku bli kat kafe a je kdg2…sorg2 mls nak jalan jauh2.

Aku pnh gak bli mknn buke ngn syed, syukri, sakuan, adly ngn sape tah lagi sorg roommate si syed tu.tu je la….xpnh pon mkn kt luar ngn dorg.juz bli kat bazaar pekan gopeng then balik.naik bas…skang ade sanggup naik bas semate2 pi bazar??harapan… N slalunye aku bukak pose kat bilik syed. Budak bilik aku….mmm harapan lagi. Pastu abis je buke,aku pon apelagi…nyembng smpai xingat dunia.then tdo kt katil org.dah owner dia dok bawah je.hahahaha…tp bukan salah aku.dah aku nak tertdo.kdg2 terjage,tgk2 da pukul 10mlm.owner dia aku tgk terconggok ats kerusi.hahhaha…tp dia senyum lagi.xtau la pulak dlm hati…agagagaga…sori syed!! N klu terawikh,rasenye xpnh kot pi masjid tu lebih 5kali.hahaha…ngn syed sekali je kot.n ngn azhar aku xingat bp kali.

Ni time bukak pose kat matrix...
Then klu sahur, kdg2 aku bgn gak kul5 mcm tu.aku sahur kat bilik sndiri je.bli nasi kosong.mkn ngn srunding…aku soh mak syed blikan.kdg2 bli nasi goreng siap2,then bgn la mkn.kafe xbukak subuh2 tu…wp aku rapat ngn azhar time tu tp kitorg xslalu mkn sahur ngn buke same2. Tp, ade time tu aku ngn azhar pnh kuar pi ipoh time pose.aku xingat buat ape.tgk wayang kot.hahahaha…n ade 1 day, kitorg bukak pose kat ipoh ngn geng2 kuliah dia.taufik sabrun,kerol,lagi sape aku xingat….pastu blik naik van.sbb bas nak pi matrix dh xd.time tu dah mlm.kul10 klu xsilap aku.

N time bulan pose,ade kumpulan ape tah yg ade kaitan ngn masjid matrix ni plan nak dgr ceramah mufti perak tu.kat mne aku xingat…azhar ajak aku.kitorg naik bas…mmg masjid ni sediakan bas.kitorg pegi la…sampai sane semayang jemaah,dgr ceramah then mkn.tp aku xtau np xd smayang trawikh.or aku silap.ntah2 time raye.hahaha…tp time ni rsenye bulan pose.sbb balik tu kitorg balik lambat tau.ahli2 masjid tu terus lepak masjid,time ni mcm dah pukul12 xsilap aku.so aku ngn azhar je la jalan kaki daki bukit nak pi kolej.gelap.tetibe,bawah kolej kat celah2 pasu bunga aku nmpak ade org duduk bersila kat ctu.tp xnmpak muke dia.org tu sorg2 n dia mcm bc ape tah dlm gelap tu.badan dia goyng2.aku ngn azhar apelagi,mencicit lari…hahahaha…n aku pk,xkn ade hantu kot.sbb bulan pose,that’s why la aku rse yg kitorg dgr cramah tu time bulan pose.hehe…

Pastu dulu, kelas kitorg xd la rapat sgt,rapat tp byk prob…so nak menyatukan, kitorg plan la mkn buke same2.lagipon time tu byk kelas plan mkn ramai2,tp kitorg xbuat2 pon.so buat la…buat kat kafe b tp xramai pon yg datang.lagipon kelas aku ade 5org cina,dorg mmg xjoin la.xpose mne bole join.hahahaha

And ade lagi satu…matrix ade buat majlis buke puase ramai2.aku pi ngn dane n budak2 berbuke kitorg yg lain…ceeewah.pegi awal smpai xtau nak buat ape.byk giler kemah.tp duduk kat mne2 pon bole,xd khas ni utk akaun,utk bdk bio or kimia.so kitorg join la satu meja ngn bdk kimia.hahaha…yg bestnye ujan lebat,.tercabut kemah kat ctu.hahahahaha…mmg lawak.n mkn mmg best.byk kot…n time ni byk bnde yg jadi…tp xleh citer kt cni….dane,ko ingat lagi x?muahahahaha….

And time bulan puase ni,byk bnde yg jadi…yg best yg xbest.tp xsume bole share…… ni je la sebahagin cerite aku n ni la antra kngn aku kat matrix slame 6bulan hdp kat cni.sempat gak merase skali puase kt negeri perak.

K la..ngantuk la.pasni nak sambung pasal uitm lak.ngengade kan.blog aku sukati aku la.hahaha…bye…selamat berbuka ptg ni…

Tuesday, July 17, 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Hye…lame dah x update blog yang mcm hidup segan mati xmau ni…haha…bese la..bz ngn kehidupan di Jengka.hehehe… Haa..ckp pasal Jengka ni mmg tujuan aku nak tulis pasl Jengka pon. Bertuah la Jengka sbb dpt org cam aku ni..ceeewah. Bnde first yang aku nk ckp ialah “AKU SAYANG JENGKA”. Mgkin korg nmpk aku ni cam emosional sgt tp mmg aku syg kat Jengka, nak wat cmner…


Ni la 5org yg slalu mkn same2 last2 week kt jengka...slalu ke?
Utk entry yg ni, maybe xbyk sgt kot aku nak citer…klu citer kang, aku rase smpay bercucu cicit pon korang xabis2 bace.hahaha… tu pon klu bc..

Skang da hari Selase 17 JULY 2012. Pukul 5.46ptg klu ikot jam laptop aku nih. Masuk hari ni, da 2 ari 2 malam aku tgglkn tempat yang penuh dgn asam garam kehidupan sbg palajar yang penuh dgn kegembiraan, kesedihan,kehepian dan kesenduan dan tempt yang baaaaaanyak sgt mengajar aku menjadi seorng manusia yg berguna selama 5tahun aku kt cni….diploma n degree. Seyesly, byk giler kenangan yang mmg  xdapat aku lupekan…sume kenangan tu segar lagi dlm ingatan aku yg aku rasa mmg xakan aku lupekan wp cket (contoh sebesar zarah)…rase mcm baru je smlm aku menjejakkan kaki pertama kali kat cni… (baru intro)

Aku aritu balik pukul 6.30ptg ari Ahad bersamaan 15 JULY 2012. Pagi tu pukul 9 sampai 12tghari kitorg ade pekse MAF635. En. Soffi yg ajo…xtau la nak ckp senang ke susah…aku men taram je janji jawab.hahaha… Pastu ptg tu, pas bdk2 len da balik, aku, najib, ketat, abu, amin, bropah n baim pi mandi kat Tekam. Tu la kenangn kitorg last day aku kt Jengka…Alhamdulillah la.ade gak la cket kngn last day aku kat ctu…hehe

Ni bukan gmo kt tekam...tp ade Abu so amik je la...
Yang paling best, junior2 ku..ceeewah..ade la dtg jenguk kitorg last tu WALAUPON bkn lepak ngn kitorg 24jam sbb nak merendek ngn awek dorg. Angah, kebun, amin, baem ade dtg…thanx la.korg la member muda yang rapat ngn kitorg.agagagaga…N thanx to Angah sbb ade la dia bg nasihat cket kat aku pasal kawan n lawan, pasal keje…wp dia mude setaun, tp maybe pengalman dia lgi byk.so wa tabik sama lu Angah…!!N korang mmg best…

Yang kecewanya, penghabisan degree ni mcm ni…nothing. Xd nak jamuan ke ape ke…bile kuar je dewan aritu, sume da sangap nak balik. Tp aku n ketat sempat la jumpe segelintir bdk pompuan n wish kat dorg…mcm fau, fad, dayah, yanti, syuk, noni, jaja, syikin, kak long, suzi..(yang nme xsbut sori la). N paling terharu bile jumpe Airie. Kitorg da dlm kete n da gerak da pon.tp sempat jenguk ke luar n sembang2 ngn dia.sedey giler babi time tu…seb baek dia pompuan.haram peluk.klu x aku da peluk da….hahaha…ye la…aku byk giler kutuk dia dari part1 dip lagi…n dia pompuan yang sempoi n sbbtu aku suke kutuk dia.n dia xd la nak mara aku ke ape…tp xtau la dlm hati.hahahaha…ape2 pon,sori Airie. I will miss u forever n ever…

Ni la airie...hehehe
Sbnrnye, aku bukan nak sgt blik cepat…klu bole xnk balik.tp da beria janji ngn family aku yang aku nak balik Ahad tu.lagipon klu aku balik Isnin,mcm payah cket sbb aku naik bas…tp seyesly mmg terkilan xdpt lepak lame2 utk last day tu. Yang pnting,gmbar last day ade kat Amin. Amin,nak gmbar!!!!hehe…

Hari ni, wp still rindu kat sane, tp hdp aku still cam biase. Xd la nak murung ke ape….tetibe..hahahaha.. Apepon, aku doakn kawan2 aku dapat keje yang best2,,,aku skali la…n klu kawen, jgn lupe ajak. N aku mintak maap la klu pnh terkasar bahasa,terkutuk,salah perbuatan slame kite kenal…bg “MEREKA” yg dah buang aku dlm hidup tu, arap ko lupekan je la sngketa ittew.xgune kite bergado sbb bende yang tah hape2. Lagipn aku arap ko ingat je la balik pengorbann aku selame 5tahun utk ko.itupon klu ko sedar ape yg pnh aku tolong kau…mgkin kau xperasan,tp ramai perasan yang aku byk membantu kau. Kemaafan di pinta…. 0-0

Entry ni cket je…nanti aku nk post psal ape yg jdi dari 1st semester diploma sampai la abis deg plak…wp korg Muntah tapi sukati aku lah…hahahaha…

Selamat Mnyambut Bulan Ramadhan KAWAN2….!!!....jumpe lagi

Thursday, January 19, 2012

Kelab 30 an???


Wahai kawan2 aku yg lahir same taun ngn aku 1988...korg prasan x yg kite ni lagi 6taun dah nak msuk klab umo 30 taun??tgk angke 6taun tu mmg la rse cm lame...tp pejam celik pejam celik kejap je kowt...
Haaisshh...umo da 24,tp xrase cm 24..rse baru je masuk 4taun.heheh.... Skang yg ade dlm otk aku ialah,i have to change...kdg2 org ckp jd diri sendiri je.xyah hipokrit,...tp klu umo dah cenggini still xnk berubah n buat je ape yg kite suke n pk btol,payah gk... Evryone must look at their future...so,jgn kat takuk lame dah.ubah la mne2 yg ptot..biar kite ni hidup di sgani dan di hormati bukan di caci n di perlekhkan...ni pndpt aku la...tp trpulang la kt org laen. Apepon nak brubh tu mmg susah n liat..lagi2 aku ni ha yg mmg ade pnyakit 'M' yg mmg xsmbuh2 lgi neh...haha...tp aku try la...stiap ari kne psan kat diri aku ni yg aku msti brubah...
Aaaaaaaaarrrrgghhh.....xnk tuaaa..............!!!!!!

Tuesday, January 17, 2012

Kesah aku di Gopeng...


Tarikh:  18 January 2012
Jam: 2.17 a.m
Tempat: Rumah aku

Salam sume…hehe….rindu kat aku x?kuang3…Erm lame dah aku x update blog neh.tetibe mlm ni rase nak post something lak pas kemas buku2 lame td.hehe…byk sebnrnye nak citer wp aku xd la terror sgt bab2 menulis cerite ni tp rasenye nk gak  tulis sbb sayang takot nti mne la tau aku da tua nti da nyanyok kan…so cerite ni xdpt la nak share kt org,ceh!...haha…

Td aku kemas buku2 lame.buku2 time blajo kat matrix dulu…sambil belek2 buku tu,terjumpe la mcm2 converstion aku ngn member2 aku..esp ngn Syed n Azhar…tergelak aku bc ntah bende2 merepek tu….mcm2 kitorg tulis.ye ar…time dlm kelas,dlm kuliah,time dgr ceramah….nak brsembang tkot kne marah, so kitorg tulis ar kat mne2 kertas ke buku ke yang ade dpn mate.bende2 tu aku simpan kot…bile bc balik mmg lawak je rse.mule la teringat ape yg jadi time tu.mcm2 aku ingat…hehehehe…

Kenangan kat matrix mmg best kaw2…mmg susah giler nak lupe.aku tnye member2 aku yg lain pon mcm Diana,Zue,Syed…dorg pon ckp klu mase bile pusing balik, dorg nak ulang blik time blaja kat matrix.hehe… tp bak kate mak aku yg aku still ingat lagi bile time aku meroyan sedey sbb kuar matrix ialah..."ape yg dah lepas tu biarlah lepas.xbole nak patah balik.So, teruskn la ape yg ade". Kate2 azimat mak aku tu aku pgang smpai arini. Alhmdulillah aku pon da nak abis bljar kat UiTM Jengka ni dlm bidang Srjna Muda Prakaunan. Lagi satu sem lgi...hehe...Actually,aku start msuk matrix dlm pertenghan bulan5 taun 2006.aku kire batch 2006/2007 ar…sblm aku masuk matrix, aku baru je beberape ari berenti keje kat Billion Sabak ni ha.aku x ingat la the exactly date aku berenti…rasenye 12May2006 kot…daftar Matrix Isnin 15May tu… Time pi Gopeng tu,yg antar aku…mak,abah,ila,faris ngn daniel.yg bawak kerete ntah org mane abah upah dia.abah xtau jalan nak pi Gopeng, so dia la bawakkan…naik kete proton saga…Berimpit la kitorg kat blkg..hehe…

Smpai Gopeng, aku pi la daftar kat blok asrama laki L2.cuak gak time tu,…ye ar..this is the first time aku dok jauh dri family.i mean dok asrama n akan buat sume sorg2…mkn minum pakai sume buat sndiri.tp aku berani kan gak ar,..dlm hati bangge kot dpt masuk cni.bkn sume org dpt offer matrix mcm aku dpt neh…time dftr tu mate aku melilau cari org2 yg boleh buat member…hehe…pastu time daftar, org tu bg la brg2 asrama mcm kunci, baju sukan, fail n lain2..aku pon pi la tgk bilik mcm yg dia bg tu. Pastu aku pi cari family aku n kitorg mkn same2 kt Kafe A. Then, bawk dorg tgk bilik aku lak… Kt bilik ade la plak family Zaikal n Khalaf n kitorg berkenalan la….

Time kat bilik tu mcm2 ler nsihat family aku bg.jage brg la,blaja pandai2 la,jgn nakal la..sume2 la…mmm…akhirnye sepanjang hamper 7 bulan aku kat ctu, pljaran aku hancur.hahahahahaha…last2 aku berenti n pindah pi UiTM lak…tp wp byk sgt COBAAN aku kat mtrix ni, kt cni la byk pngalaman yg aku dpt sampai aku rase seronok sgt n xnk tgglkn tempat ni…

Bile parent aku blik, aku xrase sedih pon…tp mcm bersedia nak hidup kat cni selame setahun la kononnye…hehehe… Ari aku bermula bile ptg tu kitorg kene berkumpul kt mane aku x ingat.tp yg penting kne pkai bju KMPK yg wrne kuning tu.kat padang kot…ala mcm bese la dorg bg taklimat sume. Time tu konon2 fasi nak marah sape yg lambat la ape la…tp aritu je…pastu ari kedua n lain2 fasi ok je.sbb da kne tegur jgn garang sgt.hehehe….

Selame smggu kitorg ade sesi suai kenal…time tu gak aku jumpe mmber baik aku, Azhar. Aku knal dia time dlm dewan. Aku xingat ari ape…tp time tu ade sesi taklimat dlm dewan..kitorg kene pakai kemeje.time tu la knal dia.start tu klu nak pi mane2,pi dgr tklimat ke ape ke kitorg jalan same je la.lagipon satu block, satu level, n bilik pon dekat je…so ok la cket ade member,xd la kekok sgt…

Ari terakhir sesi suai knal, kitorg dah di bahagikan mengikut kelas dan kos. Aku x satu kelas ngn Azhar….time tu ntah mcm xd kawan lain.lagipon aku tgk org lain sume dah buat geng masing2, so nak join org lain pon mcm xkene je. Dorg mcm xnk amik ahli baru je.ceh ayat..hahahaha…so aku kawan ngn Azhar je lerr... Kelas n Kumpulan kitorg x same.time tu dah rse mcm susahnye nk hidop xd mmber…haha….time di bahagikn kelas tu, aku duduk 2nd dpn kot. Dpn aku Syed..bapak sombongnye budak neh.cam poyo jer…aku tegur, boleh lak dia wat muke kerek.. Budak kelas aku yg lain selain aku ngn Syed, ade 3 org laki gk tp Cina..Kim Wai, Wai Luen, ngn Bob. Pompuan ade bp ntah tp Cina ade 3org yang lain melayu…

Pas pensyarah2 tu susun kitorg ikut kelas, dorg bawak kitorg masuk bilik kuliah lak, LH6. Time tu kitorg kne dok dlm kumpulan (kelas) masing2 gak…time tu mule la sesi perkenalan aku ngn budak2 kelas,hahahahaha….aku pnh citer kat Syed, dia ckp dia pnh menymph giler ngn aku time tu sbb byk ckp.hahaha…ah sukati aku la nk berkenalan ngn sesape. Time tu aku xrapat pon ngn dia wp dialah satu2 nye laki melayu selain aku dalam kelas aku neh…hahaha…

Cerita aku pon bermula….ari isnin mggu kedua rase mcm nerake je…ye ar xd kwn dok bual. Azhar masuk Tutor  1.aku Tutor 11.tp pagi tu kitorg pi kelas same2… Ari Isnin pagi tu sesi pembelajaran tutor aku ialah dalam kelas. Azhar aku xingat kat mne. So aku msuk la klas pagi tuh.rasenye pagi tu kelas QMT… Time sblm cikgu datang, aku saje la kenal2 lagi ngn bdk pompuan.ntah xtau knp aku byk ckp pagi tuh…hahaha..aku tegur org sane tegur org sini.aku pnh tegur Zue..this is the first time aku tegur Zue kot…rasenye la.aku buat lawak kat dia,tp dia buat muke slumber je…mcm xlayan je….pastu Bella nyampuk.dia ckp jgn tegur Zue sebarangan, Zue ni ade silat.hahahaha…klakar je.aku tegur Diana n budak lain.dorg ade gak la yg peramah…ade yg mcm biase2 je….erm….biarlah…sje je nak merapatkan hubungan ngn dorg.hahahahahah…

Pukul1 kitorg rehat...aku jalan sorg je,xtau nak pi mne. Azhar msg aku.dia ckp di tggu kat krusi dpn library….dia pon xde mmber nak pi memane kot.hahahaha…so aku pi la kat dia.time tu kitorg pose sunat la kononnye.mmg da plan nak pose sunat isnin time ahad malam tu.tup2 Azhar ckp xtau nk pi lepak mane so dia ajak la mkn.aku mule2 xnk ar.konon xnk batalkan pose…tp aku ckp perut sakit.lapo…haha….pastu dia ckp, nak pose tp ckp lapo,bek pi mkn jer,,,,yg wajib pon xbuat,nak buat sunat plak.so,kitorg pi la mkn…batal la pose.hahahaha…mkn kat Kafe B time tuh… Pas mkn tu punyer la xtau nak pi mne lagi…kitorg pon pi la main lift.kat bangunan kelas tu ade lift…so kitorg naik la.sje je buat keje x brpaedah….haha…setiap satu tingkat tu kitorg tekan button tu.so satu2 tingkat lift tu berenti.naik turun naik turun,sampai ade sorg pnsyarah ni nampak dari jauh….dia tgur kitorg dari jauh.apelagi…..cabut ar.kitorg pi kat tgkat atas skali.n lpak kat ctu je. Kat koridor ats tu pmndangan dia cantik.mghadap ke ladang sawit,…nmpk la brbukit bukau ladang tuh….tetibe ade sekor burung ni trbang ke arah aku.dekat giler mcm nak lnggar batang idong aku lak…kuang ajar tol.aku pon tunduk ar ngelak…Si Azhar dah gelak2 time tu…hahahaha…mmg lawak ar klu ingat blik…

Tapi aku x brape ingat la….sbb ade 1 time tu kitorg bdk LA2 ni (tutor 7 sampai 12), kne pi LH2 klu xsilap ari isnin tu sbb ade lecture kat ctu. N di sbbkan aku xd mmber, aku pi la dudok kat blkg dlm hall tu…kt blkg tu ade la geng2 Usop n sape lgi tah.dorg ok je…aku pon sembang je la ngn dorg. Pastu time abis tu, kitorg rehat. Aku n geng2 Usop ni pi la mkn kt Kafe B…beratur time tu nak makan.kitorg dok same2…pastu aku ternampak la budak gemok sorang ni…sape lagi, Si Syed la…dia mkn sengsorang.aku  ingat lagi,dia pakai kemeja biru,dgn berpeluh2 nye. Dia mkn smbil lap peluh….pstu ade la burung2 datang bertenggek kat meja yg dia mkn tu. Aku tgk dia da mcm bela burung2 tu dah,,,hahaha…time tu menyampah giler aku tgk dia.mmg anti btol aku aku kat dia… Tp tu la…aku x ingt yg mne 1 jd dulu ari Isnin pagi mggu kedua tu….same ade, situasi kat LH2 n mkn kat Kafe B nmpak Syed atau masuk kelas tutor n lepk ngn Azhar,,,,erm…konpius konpius…

Sampai cni jer dulu....nanti aku update lagi....cter panjang2 jenuh beb nak menaip.da pukol 5pgi dah pon.ngantuk.hahahahaha...k bye,..tdo dulu...nite