Tuesday, April 8, 2014

Dinner pada malam kedua di KK waterfront

Malam ni aku nak update pulak ape yang aku buat sepanjang malam kedua aku kat kk ni...mcm semalam aku tido awal sbb pening kepale, pastu kuar pukul 11.30mlm konon nak cari kedai makan last2 bali mcd je. then balik hotel tido...sbb laptop buat hal... Malam ni pulak, cerite dia panjang cket...

Tadi abis keje pukul 6.30ptg..aku terus balik hotel.sbb nak kuar jalan2 so kene la simpan laptop dulu... jalan sorang2 hokey.ko boleh??...hahaha.. Lepas balik hotel aku kuar balik...usha kiri kanan xtau nak pi mane.mmber aku ade cakap kat tepi2 laut tu ade kedai makan, tapi aku tgk mcm bar je yang ade tepi2 laut tu.xkan nak mkn kat ctu kot...tetibe aku ternampak ade kemah2 putih kat situ. So aku pun lintas la jalan pi seberang. memang ade pasar basah...and kedai2 makan.tapi sebelum aku pilih kedai makan, aku pi jetty jap. layan perasaan....hehehe.. Dok sorang2, tgk gelagat orang...tgk keindahan langit and air laut..time tu maghrib.mmg mcm org giler... Aku terpikir, kalau la ade hp canggih time tu, boleh la amik gambar...

Pastu pas merenung jauh..ceewahh...aku pun pi kat kemah2 tu.cari kedai2 makan. byk sgt kedai...bukan kedai la, actually warung.so byk sgt...xtau nak pilih yang mne.bukan sbb nampak sedap tapi sume mcm geli, and pening nak cari yang mane aku rse ok...usah punye usha, nampak la satu warung ni. mule2 aku rase ok, so aku order la nasi putih, tomyam and air laici. Tapi yang sampai tau ape?mmg la laici tapi kaler kuning...aku try rase betol2 air tu.rase air tanah siot...tapi laici tu still terase la....adoi, sumpah spoil.

Lame tu, sampai la tomyam and nasi. Rase tomyam tu...mmm mmg la horrible.adoi aku cakap...kalau la cmni tiap ari boleh mati wei. Dah la mahal...air laici rm3...tomyam and nasi rm9.50...kopak aku. So sbb aku takot lapa, aku pi 7e nak cari makanan.tapi roti sume xsame mcm yang ade kat sem malaysia.so aku xbeli roti...aku beli biskut and nescafe paket2.

Aku masuk center point...pi KFC.tapau...satu lagi yang pelik, aku order set hot box, xleh tukar air.kat KL boleh kot...ko kene caj rm1 ke tah rm2 kalau nak tular air soft drink ke milo...tapi yang ni xleh langsung....pelik giler. Nak xnk mmg aku beli je la... So jinjing la kfc ngn biskut td bawak balik hotel...tu je la makanan yang aku boleh makan.

Cepat la mase berlalu...xsanggup nak dok sini lagi....aaaarrghhh

Kisah di KK Waterfront Hotel

Hi semua...apa kabar?lama x post kat blog...arini tetibe tergerak nak post something walaupun 'BZ' kat opis.haha...sebenarnye aku bosan tahap gaban dok kat sini...

Arini dah masuk ari kedua aku ade dekat KK...and ari kedua aku bekerja kat sini. Aku sampai sini ari isnin pukul 1.50pm....patotnye pukul 12.40pm. Delay...sbbnye xtau knp. Kalau ikotkan, departure pukul 10.20am tapi flight departed at over 11am. Tu yang mak aku riso tu...byk kali dia kol. Mak...us selamat kat sini.hehehe...

Perjalanan atau pengalaman keje kat sni yang dah masuk 2ari, mmg bosan. sebenarnye la kan....sbb dtg untuk bekerja. kalau datang utk melancong xd la bosan. Pastu aku sorg lak tu...xd mmber. member opis ade tapi xberape nak rapat la.aku pon mls nak rapat sbb aku finance.saje nak cari gap supaye aku xjadi biass....haa ala2 auditor gittew.

Malam tadi aku makan pukul 11.20mlm...makan MCD je.xtau nak makan ktne sorg2. So aku jalan je la kaki sorg2 cari kedai. nampak MCD, so masuk je la,..tapau je. Balik hotel, makan...

Pukul 1 mcm tu, aku tido. Then, start la part paling seram. Aku mimpi banjir besar kat sini. time tu aku kat bilik hotel...aku jenguk ke luar tgkap, ujan bapak la lebat giler.sampai banjir...makin lame air makin naik...aku jerit la laung ayat quran sume...tup2 aku terjage.mmg mimpi la kan...bilik hotel aku sebenar mane ade tingkap.tapi hotel ni dekat laut.

Pastu tido balik, then part ni paling real.aku kene himpit2...aku mimpi yang aku ade dlm bilik hotel yang same and otw nak tido.mmg macam real...otw nak tido tu, aku ternampak sorg laki tua pakai songkok aji (kopiah) tapi berambut perang.baju aku xpasti...rasenye tshirt kot.dia jalan nak ke arah aku...ke katil. Muke dia xd reaksi...aku pulak disebabkan takut, aku try nak bangun nak lari tapi xleh gerak...macam dihimpit. Aku jerit name Allah...terus boleh bangun. At the same time aku terjage btol2 dari tido and aku terase mmg macam kene himpit2.

Then aku sambung tido, still mimpi org same. Dia dtg kat aku and cekik aku. Aku try la nk lawan, xleh gerak! Aku jerit lagi name Allah...terus boleh gerak... Then terus aku terjage.perghh mmg seram! mcm real kot..aku terus bace ayat qursi, doa tido dll...sbb aku rase aku xbace mase tdo mule2. pastu terus bleh tido...Tapi nak bangun pagi bapak la liat.hahahaha...disebabkan liat, aku pi opis pukul 10pagi.hahahaha

Ok...ni je nak cerite sebenarnya sbb nak hilangkan tahap kebosanan yang dah tahap maksima kat opis ni.hahaha...bye